Food

Gezonde Cruesli

Zelfgemaakte verse cruesli met voedzame ingrediënten, waardoor je zeker bent over de inhoud en kwaliteit. Aangezien cruesli een gezonde optie van ontbijtgranen hoort te zijn, weet ik op deze manier dat er geen velen conserveermiddelen, kleurstoffen of smaakstoffen in zitten. Daarnaast nam ik vroeger altijd de cruesli van de Euroshopper voordat deze omvormde in AHbasic, die vreemd genoeg veel harder (tot het pijnlijke toe) smaakte. Oorspronkelijk is het een mueslirepenrecept van Cotton& Cream, maar dat bekwam ik niet. Het viel uit elkaar, volgens mij door het gebruik van een andere stroop, en cruesli was geboren.CruesliIngrediënten 300 gram havervlokken 3 eetlepels gebroken lijnzaad 2 eetlepels chiazaad 4 eetlepels gehakte noten: hazelnoten of amandelen 3 eetlepels kokosrasp 4 eetlepels ahornsiroop 4 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie Optioneel is de toevoeging van 1 eetlepel rozijnen en/of 1 eetlepel zonnebloempitten

Het enige wat je hoeft te doen, is alle ingrediënten in een grote kom te mixen. Zorg ervoor dat alle droge ingrediënten omhuld worden met ahornsiroop en olie. Verdeel de massa op een bakplaat met bakpapier en vorm een stevige aangedrukte laag van een centimeter. Plaats de bakplaat in de al voorverwarmde oven van 180 graden Celsius gedurende 25 a 30 minuten. Laat het geheel goed afkoelen, voordat je het gaat eten. Bewaar de cruesli in een luchtdichte trommel of pot.

Gerelateerde artikels Havermout Lijnzaad Noten Kokoksnoot 

Eet jij ontbijtgranen en wat is je favoriet?

Advertenties

13 gedachten over “Gezonde Cruesli

  1. Wat slim om van de gebroken mueslirepen cruesli te maken, dank voor de tip! Leuk om te lezen dat het recept van Cotton & Cream jou wel heel geinspireerd! 🙂 liefs!

  2. verbazingwekkend genoeg ziet het er nog lekker uit ook 😀 (en veel gezonder dn bv marshmellows en chips 😉 )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s