Food

Een diner voor een

Gedurende vier dagen heb voor mijn eigen avondeten gezorgd. Voor de meeste mensen is dit het meest vanzelfsprekende dat er bestaat, maar in mijn geval is dit dus niet zo. Er moesten vier vegetarische maaltijden worden gemaakt en dat is ook gebeurt. Met een schort om en een lepel in de hand presenteer ik je vier homemade dummy gerechten.

LasagneLasagne had ik nog nooit alleen gemaakt, maar het leek me niet al te moeilijk. Ik bedoel, zelfs Garfield kan lasagne maken en vooral eten. De gebruikte pastabladen moesten niet voorgekookt worden, wat het geheel al wat vergemakkelijkte. Daarna was het simpelweg het stapelen van ingrediënten. Tomatenblokjes uit blik, mozzarella, gehakt met ui, courgette, spinazie, kaas en tussen elke stap pastabladeren. Toen kwam de realisatie dat deze lasagne al lang niet meer voor een was. Het was eerder lasagne voor twee (of meer).

Aardappels en bloemkoolHet lijkt enorm op mijn examengerecht, maar dan nog net iets anders. Een sobere maaltijd bestaande uit gepofte aardappels, gekookte bloemkool en een groenteburger. Veel meer was er niet nodig. Het poffen gebeurde trouwens in de magnetron op 750W voor ongeveer 5 minuten.Tagliatelli pasta met slaTagliatelle met tomatensaus op een bedje van slabladeren. Je hebt nu vast door dat deze gerechten echt basic zijn. De sla was er om toch nog wat groen aanwezig te laten zijn. Het klinkt vast raar, maar ik vindt het zeer lekker om mijn voedsel in sla te wikkelen, net zoals de maaltijden die Sam meenam op zijn tocht in “Lord of the Rings”.

Witte bonen in tomatensausDe laatste maaltijd is helemaal Brits. Witte bonen in tomatensaus met ei was de laatste no-brainer maaltijd die ik maakte. Als je alleen een ei kunt bakken, zit je hier goed. Ook op dit bord de slabladeren die dubbel dienst deden. Het is tevens een foto gemaakt met mijn Phone, want de batterijen van mijn camera hadden het begeven en de batterijoplader was verdwenen.

Weet jij nog een dummy-proof gerecht?

Advertenties

16 gedachten over “Een diner voor een

      1. hmm enig idee of de chef dan ook is voor mij wilt kome koke 😉 xd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s