Food

Stroopwafeltaart

Stroopwafeltaart2Een taart bestaande uit stroopwafels, ongehoord! Nou niet helemaal want hier is de harde waarheid. Voor mijn verjaardag maakte ik een stroopwafeltaart. Een erg nog nooit geproefde combinatie van crème, slagroom en uiteraard een heleboel stroopwafels.Het recept komt uit een Allerhande van een jaar geleden, dezelfde waar ik eveneens het recept voor Chocoladetaart verjaardagsversie uit had gehaald. Mensen die op dieet zijn, raad ik de Maaltijdsalade mozzarella aan, want dit wil je niet op je heupen krijgen.
Stroopwafeltaart4
Ingrediënten:
Taartrand
6 stroopwafels
40g boter
Vulling
Slagroom
500ml slagroom
2 zakjes vanillesuiker
Banketbakkerscrème
1 zakje Dr. Oetker vanille pudding
100g suiker
600ml melk
1 ei
Topping (optioneel)
Karamelsaus
Stroopwafeltaart3
Begin bij het maken van de bakkerscrème. Meng de inhoud van het zakje samen met de suiker, ei en vijf eetlepels van de melk. Kook de rest van de melk. Als het kookt, haal je het van het vuur en voeg je er de oplossing aan toe. Kook het nog even door en laat het daarna afkoelen.

Terwijl kun je de springvorm lichtjes invetten. Snijd vier van de zes stroopwafels in kwarten en positioneer deze tegen de rand van je springvorm met de rechte kant naar beneden. De rest van de stroopwafels moeten koekkruimels worden. Smelt de boter en meng deze bij de stroopwafelkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem en druk stevig aan. Zet de vorm gedurende 20 minuten in de koelkast zodat het kan opstijven.

Verdeel vijf volgeladen eetlepels over de taartbodem en plaats het terug in de koelkast. Ondertussen kun je de slagroom met de vanillesuiker opkloppen totdat je er puntjes mee kunt vormen. Vul een spuitzak met de helft van de gemaakte slagroom en leg deze ook in de koelkast.

Vermeng de rest van de slagroom met de rest van de banketbakkerscrème en schep deze in de taartvorm.
Nu is het moment waarop je de karamelsaus over het geheel kunt gieten.
Gebruik net voor het presenteren de spuitzak om toefjes langs de taartrand te spuiten.Stroopwafeltaart1
Een zware taart met lekkere banketbakkerscrème, frisse slagroom en de zoete smaak van stroopwafels.

Advertenties

13 gedachten over “Stroopwafeltaart

  1. Oh my god, wat een hemelse taart! Ik ben dol op stroopwafels, vind het heerlijk om ze even op te warmen in de magnetron en dan op te nommen. :”) Niet te heet, want dan krijg je brandblaren.. been there, done that! De vulling ook .. god!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s