Beauty

Must-see Movies

Als mensen mij vragen naar mijn favorieten films, sta ik vaak met een mond vol tanden. Eindelijk heb ik het antwoord klaar liggen: films die ik erg goed vind en je zeker aanraad.

Must-see movies

Lachen is gezond, bij de komedies Blast from the past en Bubble boy kun je niet anders dan dubbel liggen van het lachen. In Blast from the past kruipt Brendan Fraser voor het eerst boven de grond na 35 jaar in een schuilkelder te hebben geleefd. De hele wereld is veranderd, maar hij niet.
In Bubble boy leeft een jonge Jake Gyllenhale al sinds zijn geboorte, vanwege zijn lak aan een immuunsysteem, in een plastic bubbel. Deze noodzakelijkheid zorgt voor heel wat komische situaties wanneer hij het land doorkruist om de bruiloft van zijn buurmeisje, waar hij heimelijk verliefd op is, te stoppen.

Must-see movies2

Heb je nood aan een grote huilbui, dan ben je bij I am Sam of A little princess aan het goede adres. Houd een zakdoekendoos bij de hand als je I am Sam gaat kijken, want je zult het nodig hebben wanneer je ziet hoe Sean Penn vecht voor het ontnomen hoederrecht van zijn dochter omdat hij mentaal gehandicapt is. Anders wel bij A little princess waar je te weten komt over het oneerlijke leven van de Sara na de verdwijning van haar vader.

Must-see movies3

Een stuk van de geschiedenis terugbrengen via historische films is niet alleen leerrijk maar ook nog eens de manier zodat de mens het verleden niet vergeet. Een uitstekend voorbeeld van deze hypothese is Schindler’s list. Ten tijden van de tweede wereldoorlog in Polen wordt fabrikant Oskar Schindler bezorgd om zijn Joodse arbeiders.
Natuurlijk hoort Memoirs of a Geisha eveneens in dit rijtje. Het voert je terug naar het Japan waar getalenteerde Geisha’s veel aanzien kregen.
Een kleine samenvatting van een deel van de Amerikaanse geschiedenis krijg je te zien door de ogen van Forest Gump. Als je niet genoeg kan krijgen van Tom Hanks en je je altijd al hebt afgevraagd hoe het zou zijn om op een vliegveld te leven, zet dan The terminal op je lijst. Hij speelt er een gestrande man (niet te verwarren met Cast away) op een vliegveld. In de boekverfilming van Alexandre Dumas père’s The Count of Monte Cristo neemt Edmond Dantes na jaren gevangenschap zijn wraak op iedereen die zijn leven verwoestten.

Must-see movies1

Aangezien een deel van mijn leven gevuld werd door animatiefilms, zelfs nu kan er wel eens een animatiefilm op het menu staan, horen deze zeker ook hier. Het voelt als een soort van plicht dat ik Mulan hier vermeld, maar het is en blijft een goede film. Gebaseerd op de legende van Mulan, de redder van China in hun strijd tegen de Hunnen. Tussen het redden door krijgt ze het ook nog eens voor elkaar om een vriend aan de haak te slaan. In Hercules krijg je een vriendelijkere vervormde variant van de mythe te zien. Hoe de zoon van Zeus (en hier ook van Hera) allerlei heldhaftige daden verricht en blauw-vlammige Hades verslaat.
Wat nu als het laatste lid van de koninklijke Russische Romanov familie de Russische revolutie had overleefd, dat kom je te weten in Anastasia. Een minder bekende Disneyfilm die de dier-versie is van Oliver Twist heeft de passende titel Oliver& Company. Hier sluit een allerschattigst kleine vergeten kat zich aan bij een bende straathonden.

Waarschijnlijk ben ik nog films vergeten, maar nu ben ik erg benieuwd naar jouw film-aanrader.

Advertenties

8 gedachten over “Must-see Movies

  1. A little princess heb ik toen ik klein was heel vaak gekeken en Memoirs of a geisha was vorige week op tv en daar heb ik stukjes van gezien en die film leek me echt goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s