Beauty

Boek: The book thief-Markus Zusak

Aangezien binnenkort de boekverfilming van ‘The book thief’ geschreven door Markus Zusak in de bioscoop verschijnt, heb ik eindelijk een versie opgepakt en gelezen.
The book thief

Duitsland, 1939. Liesel is pas negen jaar oud wanneer ze door haar moeder naar een pleeggezin wordt gebracht. Een van haar geliefde bezittingen is een zwart boekje, dat ze vond op het graf van haar broertje. In de jaren dat Liesel bij de Hubermanns woont, wordt ze een gewiekste boekendief. Tijdens de verwoestende bombardementen klampt ze zich in de schuilkelder vast aan haar schatten.


The book thief is een mooi geschreven boek die een heleboel emoties in je vrijmaakt. Van zijn leuke momenten waar je moet lachen en zijn droevige periodes waar je meeleeft met de personages. Er wordt veel gebruik gemaakt van voorafschaduwingen, die de spanning wegneemt en vreemd genoeg er tegelijkertijd aan toevoegt. Het gaat niet enkel over de oorlog, maar ook over hoe deze de personen beΓ―nvloedt en zo hun leven verandert. Verrassend aspect is dat de Dood als het ware de verteller is van het verhaal van Liesel.

Wanneer hij in de cinema draait (eind maart), ga ik hem waarschijnlijk kijken ook al is er een grote kans dat ik in de filmzaal ga huilen. Daarnaast is hij op een of andere manier verbonden met de film ‘Life of Pi’ en die vond ik prachtig.

Had jij er al van gehoord?

Advertenties

3 gedachten over “Boek: The book thief-Markus Zusak

  1. Ik heb het ook gelezen, voor school zelfs! πŸ™‚ En ik heb toch wel wat traantjes moeten wegpinken bij de laatste 100 pagina’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s