Beauty

Romantische steden

Europese Valentijn bestemmingen
Laatst liet ik je nog mijn Valentijn look zien, vandaag wil ik jullie laten meedromen over drie romantische bestemmingen in Europa. Hopelijk kan ik hier nog een keer met mijn ideale Valentijn naar toe!

Nummer 3: een zoen onder de Eiffeltoren in Parijs
De Fransen weten wel wat romantiek is. Niet voor niets is de Franse taal de taal van de liefde en staat de hoofdstad van dit mooie land al bekend als stad van de liefde. Parijs mag dus niet ontbreken in deze lijst en staat zeker garant voor een hartstikke liefdevol weekend!

Romantische steden Parijs Credits

De Eiffeltoren is dé plek waar stelletjes elkaar de liefde verklaren en ten huwelijk vragen. Maar er is nog veel meer romantiek te vinden in de stad. Wat dacht je van de Mur des Je t’Aime, oftewel de ‘Ik hou van jou muur’. Lief he? Hier staat in tientallen talen deze mooie boodschap geschreven: Ik hou van jou, I love you, Ich Liebe dich.

Op veel plekken in de stad vind je mooie uitzichten over de Seine en op de Eiffeltoren. Voor een mooie romantische wandeling kun je langs de Seine lopen of kiezen voor een tuin als zoals Jardin du Luxemburg of Jardin du Palais Royal.

Nummer 2: een picknick in de Jardim Botânico in Lissabon
Lissabon, de hoofdstad van Portugal, beschikt over diverse mogelijkheden om met je geliefde een aantal romantische dagen door te brengen. Groot pluspunt? De winter en de herfst slaan Lissabon altijd over!

Romantische steden Lissabon

Credits

Een aanrader is om een romantische wandeling te maken langs de rivier de Taag. Ook in Lissabon vind je diverse tuinen, zoals de Jardim Botanica. De tuin is 300 jaar oud en is een oase van rust in de drukke stad. Omdat hij moeilijk te vinden is, is het er niet heel druk.

Vanuit de Miradouro de São Pedro de Alcântara heb je ’s avonds een prachtig uitzicht op de stad. Dit park staat bekend om alle verliefde stelletjes die er een wandeling maken en van het panorama genieten. Niet vergeten: neem tram 28 door de mooie wijk Alfama of pak eens de Elevador de Gloria: een mooie gele kabelbaan voor een mooi tripje door de stad.

Nummer 1: een tocht in een Brugse koets
Het Belgische Brugge, wie kent het niet: de grachtjes, de bruggen, de koetsen die hordes toeristen door de historische stad brengen. Het is soms misschien een beetje toeristisch, maar welke mooie stad is dat niet? Het oude centrum, de restaurants en de chocola trekken veel verliefde stellen naar deze romantische stad. Perfect voor een Valentijnsweekend met z’n twee! Er zijn veel hostels en hotels in het historische centrum van Brugge te vinden, zodat je nooit ver hoeft te lopen.

Romantische steden Brugge
Credits

Brugge wordt ook wel eens het Venetië van Europa genoemd. Een rondvaart over de kanaaltjes – de Brugse Reien – brengt je onder romantische bruggetjes en langs historische gebouwen en straten.
Een andere mogelijkheid om de stad te verkennen is per paard en wagen. Vanaf de Grote Markt rijden de koetsen naar het mooie Begijnhof en terug. Dit ideale ritje voor jou en je Valentijn duurt ruim een half uur en is er erg in trek bij toeristen.

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer romantische steden te vinden in Europa. Wat is voor jou de ideale romantische stedentrip?

In samenwerking met Novotel

Advertenties

5 gedachten over “Romantische steden

  1. Leuk artikel! En moet zeggen dat Lissabon mij wel erg heeft verrast. Leuk zo’n overzichtje. En Parijs, dat is gewoon altijd een goed idee haha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s