Beauty

Studietips

Enkele dagen geleden heb ik mijn eerste examenperiode afgerond. Voor en tijdens die periode heb ik enkele studie tips opgepikt die ik graag met jullie deel.


De vermelde studietips in een notendop:

De lessen volgen
Volledige notities
Geschikte leerruimte
Lichaamsbeweging
Neem geregeld pauzes
Eet en drink verstandig
Creëer een overzicht
Gebruik hulpmiddeltjes

De video waar naar wordt verwezen: Marty Lobdell-Study less Study smart

Als je moeite hebt met time management, dan kun je best een leerplanning maken. Daarnaast is het echt aan te raden om doorheen het jaar al je vakken proberen bij te houden. Begin op tijd, zodat het in de examenperiode zeker niet de eerste keer is dat je iets ziet. Je kunt bijvoorbeeld na je les de geziene leerstof eens nalezen. Voor sommigen vakken helpt het om een blad met termen te maken.
Vergeet ook zeker niet om te slapen. Een nachtje doorwerken kan soms iets opleveren, maar dit houd je onmogelijk een maand lang vol. Je hebt trouwens die uren slaap nodig om je hersenen rust te gunnen.

Onthoud ik ben in geen enkel opzicht de perfecte leerling, ook al ben ik Aziatisch en draag ik sinds kort een bril (stereotyping).

Hopelijk helpt deze informatie je op weg.

Heb jij nog een tip?

Advertenties

10 gedachten over “Studietips

  1. Een geschikte leerruimte is voor mij heel erg belangrijk. Thuis ben ik zo snel afgeleid! Dus ben ik steeds in een bibliotheek dicht bij mijn school gaan studeren. Wat mij ook nog helpt is dat ik genoeg daglicht heb en dus bij een raam studeer.

  2. Mijn supertip: zorg dat je pauze actief is! Ik neem niet zo heel veel pauzes, maar als ik een pauze neem neem ik een wat langere waarin ik even ga wandelen/fietsen. Dan verlucht ik ook mijn kamer.
    Leuk filmpje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s