Beauty

Halloween movies 2.0

Nog steeds ben ik het even grote watje als vorig jaar en toch blijf ik naar horrors kijken al is het dan niet in mijn eentje, maar omringd door andere mensen. De volgende drie zaten in de afspeellijst en na een unaniem besluit vonden we ze allemaal uitermate geschikt om je op Halloween de rillingen te geven.
Halloween movies 2(3)

The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia
Een jong gezin verhuisd naar een historisch huis in Georgia, alleen om te ontdekken dat ze niet de enige inwoners zijn. Weldra bevinden ze zich in de buurt van een geheim dat herrijst.

Oorspronkelijk viel mijn keuze hierop vanwege Chad Michael Murray (A cinderella story, One tree hill) en wou ik hem wel eens in een horror zien spelen. Het scenario is welbekend. Gezin, onbekende plek, dwalende geesten. Het geheim in deze film was wel echt erg goor. Denk hierbij aan bloed en mensenhuid, ieuw. Des behalve zit tijdens de film de schrik er goed in en het begint met Based on a true story wat angst in boezemde.
Halloween movies 2(2)

Sinister
Een echt-misdaad schrijver vind een doos met 8mm thuisvideos die suggereert dat de moord die hij momenteel onderzoekt het werk is van een seriemoordenaar wiens carrière teruggaat tot 1960.

De titel zegt alles al. Sinister tot en met. Weer dezelfde ingrediënten als de eerdere film. Met nu een mythische mensenmoordenaar in de mix gegooid. De gruwel zit hier verdeeld in onder andere de dreiging van engheid, de thuisvideos vol met vage schimmen en insinuerende lugubere eindes en de werkelijke moorden. Het zou vooral eng zijn als we nog films keken met ouderwetse filmrollen.
Halloween movies 2(1)

Beneath
Christy keert jaren na het auto-incident waarbij haar oudere zus  werd misvormd. Achtervolgd door het incident, waarin zij de bestuurder was van de auto, komt ze te weten dat haar ergste nachtmerries ofwel zijn uitgekomen of op het punt staan om dat te worden.

Hoe eng kan een door MTV gemaakte film nou zijn? Dus best eng. Je ziet niet bijster veel van de vervormde zus, maar wat je ziet kan al voor nachtmerries zorgen. Vele schrikmomenten in de film en ook een echt verhaal wat niet altijd vanzelfsprekend is in het horror genre. Het werd een beetje ongeloofwaardig naar het einde toe, toch keek ik steeds toe vanachter een groot kussen.

Jullie weten dus al wat te kijken vanavond of de avond erna. Daarnaast is dit filmpje van Nigahiga heel relevant voor dit artikel.

Welke horror heb jij laatst gezien?

Advertenties

7 gedachten over “Halloween movies 2.0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s