Creative

Decoratieve Jack’ O lanterns

Jack o lantern

Eten dat licht geeft en geen uranium bevat. Jack’ O lanterns werd volgens een Ierse legende voor het eerst gemaakt om mr. Jack zijn weg te verlichten in zijn zoektocht naar een rustplek. Het staat heel sfeervol en naargelang je design kan het angstaanjagend of uitnodigend overkomen.

Jack o lantern2

Je moet hiervoor een pompoen in huis hebben. Een flespompoen is minder geschikt dan een ronde als je er een kaarsje in wilt branden. Door de warmte van de kaars zakt de flespompoen ineen en is tevens moeilijker om leeg te scheppen.

Jack o lantern4

Nu het stappenplan voor je eigen Jack O’lantern.
Je kan eerst met een stift op de pompoen je lijnen tekenen, zo heb je een hulpmiddel om misstappen te voorkomen. Snij met een scherp mes het dopje van de pompoen eraf, dit kan recht of gekarteld.

Jack o lantern5

Hierna kun je het pompoenvlees eruit scheppen met een stevige lepel. Probeer er zoveel mogelijk uit te krijgen. Maak een verschil tussen pompoenvlees en de prut met pompoenpitten. Het leuke aan je eigen pompoen maken is dat je je eigen creatieve twist eraan kan geven en er moet trouwens niets worden weggegooid in het proces. Het pompoenvlees kun je gebruiken voor pompoentaart en natuurlijk pompoensoep, terwijl je de pitten kunt roosteren.

Jack o lantern3

Jack o lantern1

Advertenties

13 gedachten over “Decoratieve Jack’ O lanterns

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s