Creative·Fashion

5 Ideeën voor je oude sneakers

Ik ben een shoe-aholic, zo dat was er weer uit. De ene schoenenwinkel in en de ander weer uit, de geur van nieuwe schoenen en de trots die je voelt als je buitenkomt met een gloednieuw paar schoeisel. Maar nieuwe schoenen worden nu eenmaal oud, dat is de levenscyclus van een schoen. Dan zien ze er helemaal afgetrapt uit of vol met vlekken. Gelukkig had Sophie enkele tips klaar.

Je kent het vast wel: dat ene paar sneakers wat er eigenlijk echt niet meer uit ziet, maar zo verschrikkelijk lekker zit. Bijna iedereen heeft denk ik wel zo’n paar sneakers in de kast staan. We willen ze niet weggooien, maar eigenlijk kun je er ook niet meer met goed fatsoen mee op straat lopen. Wat doe je dan? Je kunt natuurlijk een paar nieuwe New Balance scoren op Frontrunner.nl, maar je kunt ook je oude sneakers pimpen! Hoe? Lees snel verder!
Voor je begint
Je sneakers pimpen is leuk, maar vaak zijn oude sneakers vies. Sneakers van stof zoals Vans en All Stars kun je gewoon in de wasmachine gooien. Was ze op 30-40 graden en ze komen er in ieder geval schoon uit. Laat ze dan een dagje bij het raam of de verwarming drogen en je kunt gaan knutselen met schone schoenen.
5 Ideeën voor je oude sneakers
Watervaste stiften!
Op Pinterest zijn ontzetten veel voorbeelden te vinden van hoe jij je sneakers mooier kunt maken met stiften. Gebruik natuurlijk wel watervaste stiften en spuit je schoenen in nadat je ze ingekleurd hebt. Dan weet je zeker dat je sneakers een regenbui overleven.
5 Ideeën voor je oude sneakers1
Als je een feestje hebt zijn glitterschoenen natuurlijk leuk! Plak de zool van je gympie af en smeer je hele schoen in met lijm. Bestrooi je schoen met glitters en klaar is kees! (DIY: Glitter shoes)

5 Ideeën voor je oude sneakers2

Je kunt natuurlijk ook verf gebruiken. Misschien zit er een hobbyshop bij jou in de buurt en anders hebben de meeste V&D’s ook een knutsel afdeling. Daar kun je watervaste verf vinden of zelfs textielverf. Deze verf is perfect voor het beschilderen van je sneakers.

5 Ideeën voor je oude sneakers3

Als je schoenen er echt heel erg oud uitzien, dan is verven soms niet zo’n goede optie. Je kunt je schoenen dan natuurlijk wel met allerlei leuke dingen beplakken! Zoals met lovertjes of met stukjes stof die je uit kunt knippen en op je schoen kunt naaien.

5 Ideeën voor je oude sneakers5

Ook als je schoenen er nog prima uitzien kun je ze natuurlijk pimpen. Soms kan het al heel simpel door je veters te vervangen door een leuke sjaal!

Wat doe jij met je oude sneakers?

Advertenties

21 gedachten over “5 Ideeën voor je oude sneakers

  1. Wat een leuke ideeën! Vooral die glitter schoenen lijken mij super tof, maar ik denk ook dat het maken ervan enorm veel rotzooi opbrengt :’) Met mijn onhandigheid zou het nooit zo netjes als op de foto gebeuren hahaha 😛 Ga jij ook een van deze DIY’s doen? (:

    1. Met pennen en glitters erop werken heb ik al eens gedaan, toch de sjaaltjes tip lijkt me echt leuk. Enkel een paar mooie, maar cheap sjaaltjes vinden =]

  2. Met stiften je shoes bekliederen is zo leuk! 🙂 Zelf heb ik dat ook gedaan, maar de glitters – die jij ook een keer hebt uitgevoerd! – dat wil ik graag ook een keertje doen. ^^

  3. Meestal moet ik ze weggooien van mijn moeder…. Haha maar dit zijn wel leuke tips! Zeker het proberen waard! Xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s