Beauty

Het studentenleven #1

Sinds een weekje kun je me terugvinden aan de Hoge school waar ik de richting Voeding-en dieetkunde volg. Een toch wel merkbaar verschil met de Middelbare school.

Verder studeren heb ik echt zwaar onderschat. Eigenlijk dacht ik dat het studentenleven een en al feesten ging zijn (feestje bouwen en je geld opdoen) met af en toe een aanwezigheid in de les. Maar nope. De ideale student zou acht uur per dag met zijn opleiding bezig moeten zijn.
Voor mijn richting moet ik, net als de richting verpleegkunde, mijn nagels kort en verzorgd houden. Vooral het kort gedeelte vond ik wel sneu, aangezien ik net lange nagels had. Tjah, je moet wat over hebben voor de wetenschap.

Ik zou graag ook willen melden dat elke dag een artikel te laten verschijnen moeilijk gaat worden. Blijkbaar zit ik in een richting met veel uren met daarbovenop nog tijd voorzien om te leren, wat niet teveel tijd overlaat voor bloggen. Natuurlijk blijf ik jullie blogs bezoeken enΒ ik blijf ook gewoon bloggen, enkel dan in een lagere versnelling.

Welke richting volg/volgde jij?

Advertenties

17 gedachten over “Het studentenleven #1

 1. Ik herken me heel goed in jouw verhaal, ik ben nu bezig met het derde jaar van mijn bachelor Engels en het blijft echt veel werk en tijd kosten. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar wij hebben bij heel veel vakken ook nog eens een aanwezigheidsplicht en mogen dan niet vaker dan 2 keer afwezig zijn of het kost ons een herkansing. Dat vind ik wel echt een minpuntje, zeker als de je een les hebt die 3 uur duurt en eindigt om 18.30 uur haha. Heb trouwens ook nog wel een tip qua studeren: probeer alles goed bij te houden, zodat je tijdens je laatste lesweek voor de toetsen al een beetje kan beginnen met leren, dat helpt vooral heel goed bij moeilijkere vakken πŸ™‚ Verder heel veel succes met je opleiding!

  1. Tijdens de weekenden ook studeren, check. Bij sommige vakken moet je wel voor 75% aanwezig zijn (dit slaat op tijd, niet lichaamsdelen =]). Dankjewel Kirsty, jij ook veel succes!

 2. Tijdens mijn studie en nu tijdens mijn baan zorg ik dat er om de dag een artikel online komt. Misschien ook iets voor jou? Een stuk meer ontspannen namelijk. Ontzettend veel succes met je studie! Zet ‘m op!

  Liefs,

  Maria

 3. wat leuk om te horen hoe de opleiding in BelgiΓ« is πŸ™‚
  je maakt wel lange dagen zeg!
  bij ons was het rooster ook zo.. en elke week was het weer een compleet ander rooster
  en tijdens die kooklessen kook je waarschijnlijk in duo’s (dat hadden wij tenminste), dus dat komt wel goed πŸ˜‰ succes nog!

 4. Leuk filmpje en veel succes met je studie! Lijkt me ook een boeiende richting die je volgt, zelf ga ik hoogstwaarschijnlijk psychologie gaan doen. πŸ™‚

  1. Oh is dat alles. Tjha ik moet ook niet naar al mijn lessen (hoorcolleges), maar doe het lekker toch =] Ik bedoel: al die lessen kosten big bucks-dus dat moet het ook iets opleveren.

 5. Wat een ontzettend interessant filmpje! Ik doe zelf AV-Specialist (AudioVisueel) of te wel ‘filmmaker’ πŸ˜‰
  Heel veel succes op je school en dat het leuk mag zijn! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s