Food

My life in photos

Mijn leven is een heel stuk oninteressanter geworden. Enkel zeven foto’s deze keer. Dat is toch een treurig gebeuren: een hele maand maar een handjevol nootwaardige momenten gehad. Tjah dan kan volgende maand alleen maar interessanter zijn (kracht van positiviteit).
Angelology Danielle Trussoni
Om te beginnen is het boek Angelology van Danielle Trussoni, dat hier al een eeuwigheid stond, uitgelezen.

“Een magistrale hedendaagse thriller over de eeuwenoude strijd tussen mens en engel.
Als klein meisje werd Evangeline door haar vader naar het St. Rose Convent in New York gebracht. De beschermde opvoeding en de grote kennis die ze over engelen heeft opgedaan, zijn goed voor haar geweest. Nu, op haar 23ste, verandert haar rustige leven in een dollemansrit wanneer ze tijdens haar werk in de bibliotheek een brief uit 1943 aan de moeder-overste ontdekt.” (Bol.com)

Het was wel een hele hap. Niet zozeer vanwege het aantal pagina’s (464), maar de vele ouderwetse namen vertraagden me en de hele niet-bestaande geschiedenis rond het bestaan van Engelen. Het concept vond ik wel erg origineel gevonden en het heeft wat Da Vinci Code factor, maar het vreemde einde (in een boek dat al vol bovennatuurlijke vreemdheden zit) verwarde en frustreerde mij. Trouwens, de titel kan ik alles behalve correct uitspreken, het komt er altijd ietwat verhaspeld uit.
Maple syrup
Canadese ahornsiroop uit Canada, beter kan het niet worden! Ik betreur al het moment waarop de laatste druppel uit de fles wordt gegoten.
De heksenselectie Eva Ibbotson
Na de domper van Angelology had ik nood aan iets luchtiger en nam een van mijn favoriete boeken erbij: De heksenselectie van Eva Ibbotson. Het verhaal blijf ik leuk vinden. Het heeft wat duisters, toch aangezien het een kinderboek is blijft het ver buiten de horrorgroep.

“Arriman de Verschrikkelijke, de knappe tovenaar uit het Noorden, heeft een moeilijk besluit genomen: hij moet voor een opvolger zorgen en dus moet hij trouwen. Maar met wie? Tovenaars kunnen alleen met heksen trouwen, dat weet iedereen, en Arriman wil trouwen met de gemeenste en slechtste heks die er is. Om erachter te komen wie dat is, moeten alle zeven heksen uit de streek hun zwartste magie laten zien.”(Bol.com)
Verbrand door oven
Verbrand aan de oven. Niet al te erg, maar wat deed dat eventjes pijn. Natuurlijk, van heel mijn arm verbrand ik mij bovenop een bestaand wondje, duh, waar anders. Gelukkig voor biogaze!
Sissi
Voor heel eventjes ging ik op de Duitse toer want op Vitaya werd de tweedelige serie van Sisi (2009) uitgezonden. Uiteraard bestaat er maar een echte Sisi reeks met Romy Schneider, maar een andere kijk op de zaken kan geen kwaad. Hier legden ze meer nadruk op de landszaken en de werkelijke gebeurtenissen dan op Sisi zelf. Eigenlijk zou je ze best apart kunnen zien, omdat er verschillende dingen worden aangekaart.
Next to red berries
Een fotomomentje buiten in veel te felle zon. Lichtinval kan echt bepalend zijn voor een goede of slechte foto.
Turkisch fur Anfanger
Nog in de Duitse roes keek ik op ARD Türkisch für Anfänger (ohne Untertitel).Het is een spin-off van de gelijknamige serie die eindigde way back in 2008. Dezelfde personages, maar een compleet ander script. Vergeet alles van wat je in de serie hebt geleerd, want zo draait het helemaal niet. Ik vond het wel grappig ook al verstond ik een deel niet vanwege het dialect-cool Duits (jah dat hebben we niet geleerd tijdens de lessen), toch zie ik liever de serie waar de humor niet zo dik opeen gepakt zit.

Welke film/boek heb jij laatst aangepakt?

Advertenties

16 gedachten over “My life in photos

  1. Ik wil ook een keer ahornsiroop proeven, heb het nog nooit gehad, terwijl mijn ouders er wonen, ik schaam me diep haha. Heb trouwens de Heksenselectie ook jaren terug eens gelezen, vond het een erg leuk boek! De laatste film die ik heb gezien is The Dark Knight en op het moment ben ik aan het lezen in Lies van Michael Grant 🙂

  2. Ik heb die andere versie van Sissi ook een keer gezien maar het klopte gewoon niet.. Romy is de enige echte..!

  3. Ik heb deze versie van Sissi nog nooit gezien, maar ik zou het mij echt niet kunnen voorstellen om iemand anders dan Romy de rol van Sissi te zien vertolken 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s