Beauty

Balea droogshampoo+after sun haarolie

Balea droogshampoo+after sun haarolie

Balea is het huismerk van de Duitse DM en net als vaak het geval met huismerken is, is veel ervan aan de lage prijs. Helemaal goed voor budgetliefhebbers als mijzelf. Zo heb ik voordat de zomer startte de Balea Trocken shampoo en de After sun  haaröl aangeschaft.
Balea droogshampoo

Je staat op het punt het huis te verlaten wanneer een vette pluk haar op je gezicht valt. Paniek, want je moet toch echt wel snel de deur uit. Gelukkig is de redding nabij in de vorm van droogshampoo. Een gedramatiseerde uitvergroting, maar het kan je gebeuren.
Balea droogshampoo1

De Aluminum Starch Octenylsuccinate is het ingrediënt dat al het werk doet. Het absorbeert de olie in je haar op. De butane en propane zorgen ervoor dat de spuitbus een even nevel verspreidt en het parfum moet de alcoholgeur overmeesteren. Het lukt niet echt, maar de alcoholgeur kon waarschijnlijk erger zijn.
Balea droogshampoo2
Voor alle niet-Duitstaligen is hier de korte samenvatting. Geen water komt te pas bij het gebruiken van deze droogshampoo om weer vers en volumineus haar te verkrijgen. Voor alle haartypes te gebruiken. Aanwijzingen: Je haar goed doorborstelen. Je kleren beschermen met een handdoek. Voor het sprayen eerst goed schudden. Op de nodige plekken kort en gelijkmatig spuiten vanaf een afstand van 20 cm. Hierna met een handdoek alles goed verdelen en nog eens doorborstelen. Dermatologisch getest.
Balea3Balea1
Nu was mijn haar niet gigantisch vet, maar vet genoeg om geen vijf-sterren restaurant binnen te stappen. Na gebruik heeft mijn haar die vettige glans verloren, hangt niet in strengen samen en wat volume teruggewonnen. Het heeft een haast niet zichtbare waas gekregen. De dag erna moet je wel echt je haar wassen, maar dat is volgens mij bij elke droogshampoo.
Balea after sun haarol
Het is een extra zonnebescherming. Naast de bescherming voor je huid is een bescherming van je haar ook belangrijk. Ik had al eerder over UV bescherming voor je haar gehoord maar nog niet geprobeerd, tot de after sun haaröl van Balea. Gedurende de zomervakantie heb ik genoten van dit product. Aangezien er op vele dagen zon schijnt gebruik ik hem nog even verder.
Balea after sun haarol1
Het punt van zonnestralen op je haar is dat je het niet merkt tot het te laat is. Onder invloed van de zon kan je haar namelijk uitdrogen en lichter worden, doordat het de melanine van je haar wegneemt. Iets wat we absoluut niet willen.
Balea after sun haarol2Balea after sun haarol3
De After sun haaröl voelt, vanzelfsprekend, aan als olie. Een pompje of twee van de bronskleurige olie in je handen (zijn je handen gelijk ook zacht) en hierna verspreiden in je haar. Het ruikt tevens goddelijk. Een rijke notige-vanille geur. Je zou enkel al voor dat parfum elke dag je haar hiermee willen beschermen. De olie maakt je haar helemaal niet vettig, maar geeft het een gezonde gloed. Daarnaast maakt het je haar zacht en kammen gaat zelfs iets makkelijker.

De Balea droogshampoo is te koop voor 2,25 euro en de after sun haarolie voor 2,45 euro in de DM.

Als je je natuurlijke haarkleur kon kiezen, wat zou het dan zijn?

Advertenties

20 gedachten over “Balea droogshampoo+after sun haarolie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s