Creative

Being creative: Castle in a night sky

Being creative Castle in a night sky
Papier, potlood, pastelkrijt, stof, zand en cd’s zijn allemaal al door mijn vingers gegleden deze zomer, maar nog geen penseelkwast. Daar moest gauw verandering in gebracht worden. Al eerder ontstond het beeld van een kasteel in avondlucht, toch kon ik mezelf nog niet overtuigen om het ook werkelijkheid te laten worden. Met een schilderij van een Londens museum en de magische kastelen hangende in de Droomvlucht in mijn achterhoofd schilderde ik er op los.
Being creative Castle in a night sky1
Vol emoties streek ik de diepzwarte verf over het gehele canvas om daarna weer wat licht in de duisternis te brengen. Subtiele magenta en blauw tonen zorgden voor schakeringen in de zwarte lucht, net als de grijze uitlijningen van een laaghangend hemelgewelf. Het kasteel bestaande uit verschillende soorten zwart blokkeert het licht om door te breken. Normaal gesproken durf ik niet gauw wit aan te brengen, maar volgens mijn visie moest het zo zijn.
Being creative Castle in a night sky2 Being creative Castle in a night sky3 Being creative Castle in a night sky4
Ik begon met de gedachte dat ik het allemaal zou laten mislukken, geen vertrouwen in mijn kunde. Toch, verstand op nul en enkel mijn gevoel gevolgd.

Wanneer was de laatste keer dat jij met verf werkte?

Advertenties

16 gedachten over “Being creative: Castle in a night sky

  1. Oh wauw, dat is echt prachtig! Ik vind het vooral heel mooi hoe je de wolken bovenaan aan het licht hebt gebracht. Heel mooi geblend en mooie zachte stroken πŸ™‚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s