Creative

DIY: Mozaïek van CD-roms

Mozaïek van CDIs het niet magnifiek. Al die schitterende oppervlaktes met doorzichtige blauwe stukjes er tussendoor. Het materiaal voor de DIY heeft hierdoor een tweede leven gekregen. Ik had namelijk een gechipt bord en een tiental oude CD-roms (nouja eigenlijk mijn moeder). Een beetje surfen op Pinterest en Tadaa het Mozaïeken bord was geboren.
mosaik bord1
Voor deze DIY heb je een oppervlakte nodig dat versierd mag worden: een tafeltje, een pot of zoals hier een bord. Een paar CD-roms. Er is trouwens een onderscheid tussen CD-roms die je kunt branden en degenen met een print erop. De brandbare CD’s die ik hebt gebruikt, zijn blauw met een schijnende folie erover die je eraf kunt halen. Stevige alleslijm en een zeer goede schaar. Een goede en slimme tip: draag een veiligheidsbril, want kleine CD-stukjes wil je niet in je ogen krijgen.
mosaik bord2
Als beginneling in de wereld van mozaïek heb ik de CD-roms gebroken en in stukjes geknipt zonder enig patroon te volgen. De CD’s met een spiegeloppervlak knippen makkelijk ook al moet je er heel wat kracht achter zetten. Van de brandbare CD’s heb ik eerst de folie er af gehaald met behulp van een breekmesje. Het bord vroeg ongeveer 6 CD-roms om helemaal bedekt te worden.
mosaik bord3
Hoe ga je nu te werk. Doordat er geen systeem in zat, was het simpelweg puzzelen. Ik begon aan een rand en werkte naar het midden toe. Elk stukje werd zorgvuldig met lijm aan het bord bevestigd en dit honderden keren. Toen het steeds moeilijker werd om stukjes te vinden voor de open plekken, knipte ik de stukjes op maat. Het heeft me twee dagen gekost voor het hele bord. Wist je trouwens dat door te puzzelen je hersenen heel actief bezig zijn.
mosaik bord4 mosaik bord6mosaik bord5

Maak jij graag puzzels?

Advertenties

21 gedachten over “DIY: Mozaïek van CD-roms

    1. Ah weet nog dat ik eens met twee andere mensen letterlijk 2 uur aan een woordzoeker heb gezeten, geduld werd ook op de proef gesteld. =] Dankjewel Cynthia.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s