Food

Aziatische snacks

Aziatische snacks0
Zou jij iets eten wat totaal onbekend voor je is en waar je de naam niet van weet. In een impuls om avontuurlijk te wezen, kocht ik drie Aziatische snacks die ik nog nooit eerder had gegeten. Bij twee van de drie kon ik de naam niet eens lezen, aangezien mijn Aziatische teken kennis nihil is. Het enige wat ik zeker wist, is dat het geen vlees bevatte.
Aziatische snacks1
De eerste snack afkomstig uit Taiwan is een soort van rice-energy bar met een mengeling van bonen. Het rijstgedeelte smaakt als een dicht op elkaar geperst rijstwafel en ertussen de zachte mengeling van bonen. Het smaakte helemaal niet verkeerd. Daarboven denk ik dat het best gezond is en je zeker voldoende energie geeft voor het nog een paar uurtjes voor de volgende maaltijd uit te houden.
Aziatische snacks3
Als tweede kwamen de gedroogde aardappelschijfjes uit China aan de beurt. Met enkel twee ingrediΓ«nten is dit de simpelst samengestelde snack. Het proeft hetzelfde als gedroogde abrikozen, maar dan net iets meliger. Aangezien ik eerder een zout-type ben dan een suiker-type (de meeste soorten snoep eet ik dan ook niet) kwam deze onderaan in de top drie van drie. Het vult wel erg goed.
Aziatische snacks2
Save the best for last. De heet gekruide maissticks uit Singapore is helemaal voor mij. De snack bevindt zich tussen Rice Krispies en Wokkelchips met een lekker pittige touch. Niet ha ha heet, maar na het slikken voel je de kruiden in je keel en kan een glas water zeker deugd doen. In no time waren deze maissticks achter mijn kiezen verdwenen.

Ik vond het zeker spannend (spanning op mijn niveau) en voor herhaling vatbaar.

Heb jij al eens iets ongekends gegeten?

Advertenties

14 gedachten over “Aziatische snacks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s