Beauty

Hoe sociaal mediawijs ben jij?

Tegenwoordig kun je haast iedereen wel ergens terugvinden. Op een blog, in foto-vorm, via korte tekstjes of een profiel. Laatst zag ik op Nederland2 dat mensen steeds meer gebruik maken van de sociale media en soms zelfs in zo grote mate dat ze hun virtuele leven beschouwen als een tweede of hun echte leven. Hoe zit dat eigenlijk voor jou?

De eerste stap is natuurlijk waar ben jij allemaal bereikbaar? Ter vergelijking zal ik je mijn situatie schetsen.
Momenteel is mijn weblog hetgene waar ik mij het meeste mee bezig houdt. Minstens drie keer per week werk ik mijn blog op WordPress bij, lees ik jullie comments en bezoek ik verschillende blogs. Eveneens voor de blog ben ik aangemeld op Youtube, maar daar houdt het niet op want ik heb er ook mijn Youtube abonnementen die ik bekijk. Niet te vergeten dat zowel Bloglovin als Facebook een brug vormen tussen mijn blog en zijn abonnees, dus dat werd ook een noodzakelijkheid. Als laatste kijk ik ook regelmatig naar mijn Hotmail account waar je mij kan bereiken voor blog-gerelateerde vragen. Zoals je hoort, draait alle sociale media waar ik mij bij heb aangemeld hoofdzakelijk om mijn blog.
Sociale media
Een aantal maanden geleden heb ik mijn persoonlijke Facebook account gesloten. Het enige waar ik hem voor gebruikte was voor school. De laatste nieuwtjes van mijn medestudenten horen en dubbel checken tegen wanneer welke taken waren. Hoe meer het einde naderde, zag ik er het nut er niet meer van in. Ik liet mijn persoonlijke Facebook account achter mij. Kort hierna kwam die klokkenluider met het hele Amerikaanse spionageschandaal naar buiten en was ik des temeer tevreden over mijn keuze. Eerder maakte ik ook gebruik van FlickrPhotobucket en Netlog, maar op den duur werd dit me gewoon teveel en maakte ik hier geen gebruik meer van.

Heb jij geen Instagram? Ik verkies ervoor om me niet aan te melden op de populaire media InstagramPinterestVinesTumblr of Twitter want dan zou ik geen moment rust meer hebben. Ergens moest er een lijn getrokken worden en voor mij ligt die lijn daar. Dat betekent niet dat een ander er niet perfect mee om kan gaan. Zo ken ik vele bloggers die overal en altijd bereikbaar lijken te zijn. Voeg me toe via… en dan hoor je de hele resem sociale media voorbijkomen.

Daarnaast verandert de sociale media continue. Een pauzeknop kennen we niet. Een aantal jaren geleden zat iedereen op Myspace. Daarna kwamen we allemaal terecht op Facebook, want anders miste je zoveel. Nu is het tijdperk van Twitter en Instagram aangebroken en plots kan je elke minuut van een persoon op de voet volgen.

Hoe sociaal mediawijs ben jij?

Advertenties

10 gedachten over “Hoe sociaal mediawijs ben jij?

  1. Wat leuk dat je hierover een artikel schrijft. Ik vind het soms best vervelend om overal bereikbaar te zijn, vooral als je je afvraagt of het allemaal wel echt nodig is. Vervelen zit er niet meer in, want elke seconde staat er wel weer nieuwe content online die door iemand is geplaatst. Goed dat je zo’n lijn voor jezelf kunt trekken!

  2. Leuk artikel! Ik heb geen instagram, twitter en al die stuff. Ik vind het allemaal wat teveel worden, heb ik op de duur niets anders meer te doen 🙂 x

  3. leuk artikel! ik zit op facebook, twitter, instagram, youtube en dan mis ik vast nog wat.. maar gelukkig zit ik er niet de hele dag op 😉 twitter vergeet ik meestal te bekijken, instagram bekijk ik zo’n 2-3x per dag en op youtube bekijk ik alleen de filmpjes die me leuk lijken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s