Food

Maaltijdsalade mozzarella

Maaltijdsalade Mozerella

Op warme dagen wil je toch geen uren in de keuken zwoegen voor iets dat binnen een halfuurtje toch op is. Niet dat ik in de keuken zwoeg, maar je begrijpt het idee. Nouja, op zulke dagen is zo’n snelle meeneemsalade van de Albert Heijn een goede oplossing en zeker als het om de mozzarella maaltijdsalade gaat, die is heerlijk. Het minpuntje: de prijs is niet iets waarvan je zegt ‘elke dag’.

Voor 4 euro krijg je 450g zaligheid bij de Albert Heijn, maar voor de mensen met visie en prijscheckers (of simpelweg denkers) kun je voor ongeveer 6 euro anderhalve kilo klaar zijn.
Maaltijdsalade Mozerella1
Ik heb mij gebaseerd op de ingrediëntenlijst die achterop de verpakking staat. De percentages omgevormd met het volledige saladegewicht in hoofd gehouden. Mijn inspiratie is een versimpelde versie van het origineel, maar naar mijn smaakpapillen net zo lekker.
Maaltijdsalade Mozerella2
Ingrediënten
500g farfalle
500g kerstomaten
80g amandelstukjes
100g rucola
250g mozzarella
Zakje gemengde sla
Olijfolie
Citroensap
Knoflook
Zout

Een salade is volgens mij nooit echt moeilijk. Je kookt de farfalle en terwijl scheur je de mozzarella in stukken in een schaal of dergelijke. Gooi er de gewassen rucola, sla en kerstomaten in. Ook de amandelstukjes kun je nu erbij mengen. Als je farfalle klaar is, kan deze bij in de schaal. Voeg olijfolie, citroensap, knoflook en zout toe naar smaak.
Enkele tips: mozzarella komt het meest tot zijn recht als het even voor gebruik uit de koelkast wordt gehaald en afgekoelde pasta past beter dan nog warme.
Maaltijdsalade Mozerella3

 

Ben jij een pasta, aardappel of rijst-persoon?

Advertenties

21 gedachten over “Maaltijdsalade mozzarella

  1. I’m getting it! Ik ben ook gek op dit soort sallades als het heet is. Lekker snel klaar te maken en ook gezond!

    Liefs,

    Maria

  2. Ah, zo lekker! Bij mij wordt het alleen een pasta met mozzarella en dan uiteindelijk zonder mozzarella. :”) Ik eet dat altijd tijdens het koken op, vind dat echt zo damn lekker. OH NOM!

  3. Ziet er lekker uit! Ik ben dol op salades maar mijn vriend niet zo. Dus als we nog een kliekje hebben krijgt hij dat en maak ik een lekkere salade 😀 best eerlijk toch? 😉

  4. ooh pasta is lekker komt ge ni is bij mij koke 😉 ma liefst ni te veel mozarella: is leuk voor smaaktoevoeging ma ni opm te veel te proeve xdxd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s