Beauty

DIY: Kussen herbekleden

DIY kussen herbekleden2Een ongelooflijke dummy als het draait om naaien. Ooit heb ik eens een poging gedaan om te leren werken met een naaimachine, maar het resultaat was verschrikkelijk. Het enige waar ik een beetje vaardig in ben is met de hand de simpelste steek naaien (als het al een steek is). Toch, voor vrienden doe je alles. Een vriendin van mij is binnenkort jarig en ze merkte eens op in een stoffenwinkel dat ze dit groene stofje met koeien leuk vond.

Ook mijn tip voor mensen die nooit weten wat schenken voor verjaardagen: let gedurende het hele jaar goed op wat je vrienden zeggen en uiteindelijk wordt dat erg geapprecieerd (omdat ze dan weten dat je werkelijk hebt geluisterd).
DIY kussen herbekleden
Aangezien ik geen pro ben in naaien, had ik een basis nodig waar de stof omheen kon. Uit de Xenos vond ik het perfecte kussen. Het kussen was 40X40 en kwam met een stevig katoenen kussensloop, die je kon wassen. Katoen is volgens mij de makkelijkste stof om mee te werken.Β Met in de ene hand een naald en de andere het draad ging ik aan de slag. Best had ik nog tien vingerhoedjes gebruikt, maar dan ging het ook zo lastig.
DIY kussen herbekleden1
Als eerste wikkelde ik de stof rond het kussen en begon met naaien rond de rits. Zorg er telkens voor dat je de kanten van de stof een cm hebt omgedraaid, zodat je stof niet gaat rafelen en het er mooi strak uitziet. De simpelste steek voor mij is van onderen naar boven en terwijl proberen de steken op dezelfde afstand en recht te houden. De uiteindes goed afknopen met drie knopen.

Later was het tijd voor de zijkanten. Doordat het kussen al voorzien was van een rand maakte ik daar handig gebruik van. De stof die overhing aan de zijkanten plooide ik naar binnen en bracht ze samen bij de rond, zodanig dat de uitstekende rand de steken iets zou verbergen. Bij deze stap moet je opletten dat de knopen gemaakt worden op de minst zichtbare plaatsen(net onder een hoek bijvoorbeeld). Na uren van zwaar werk en honderd vingerprikken later was het kussen klaar.
DIY kussen herbekleden0
Is het net zo mooi afgewerkt als een professioneel gefabriceerd kussen, waarschijnlijk niet maar er zit wel meer liefde in en dat zie je.

Wat zou jij graag krijgen voor je verjaardag?

Advertenties

10 gedachten over “DIY: Kussen herbekleden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s