Food

Rainbowcake

Rainbowcake2Een kleurige cake tot het uiterste. Voor de verjaardag van een vriendin creëerde een andere vriendin en ik een regenboogcake. Jeweetwel met allerlei kleurtjes van de regenboog. Op zicht had ik het heel complex verwacht, maar eigenlijk kan iedereen wel een regenboogcake maken. Het enige wat je extra nodig hebt is de magie van kleurstof en geduld. Het resultaat is echter veel indrukwekkender dan de moeilijkheidsgraad.
Rainbowcake
Ingrediënten voor cake
Een simpel recept voor een quatre quart cake volstaat. Voor de regenboogcake bereidden we tot tweemaal toe de cakemix.
200 g suiker
200 g zachte boter
200 g zelfrijzende bloem
4 eieren
Een snuifje zout

Ingrediënten voor roomkaasglazuur
400 g vetarme verse kaas (Philadelphia)
400 g poedersuiker
1 eetlepel vers citroensap (uit flesje)

Voor de cake moet je gewoonweg alles bij elkaar mixen. Hierna verdeel je elke mix in drie gelijke delen. Voeg de kleurstof toe en mix nogmaals tot je een egale kleur krijgt. Vaak wordt kleurstof in een setje van drie verkocht: geel, rood en blauw. Hiermee kun je elke kleur apart gebruiken en de volgende kleuren maken.
Geel + rood = oranje
Geel + blauw = groen
Rood + blauw = paars

Het is makkelijker om twee taarten tegelijk te bakken en omdat je met weinig mix werkt moet het maar 30 minuten in de oven op 170 graden.
Rainbowcake3
Nu je 6 afgekoelde lagen gekleurde taart hebt, kun je aan de slag met het roomkaasglazuur. Meng alle ingrediënten hiervoor in een grote school. Om het regenboogeffect te verkrijgen, moet je de lagen opeenstapelen volgens het letterwoord ROGGBIV. Het staat voor rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. Onze taart had een klein foutje, maar dat valt niet zo op Smeer tussen elke laag wat smeerkaas, zodat ze goed aan elkaar blijven kleven. Nadien kun je de boven-en zijkant ook besmeren met het glazuur.

Laat het glazuur eventjes goed stollen in de koelkast en daarna smullen maar. Rainbow cake is hoger dan normale cake en machtig vanwege het glazuur. Je hebt er zeker lang plezier van.
Rainbowcake1

Heb jij al eens rainbowcake gebakken?

Advertenties

19 gedachten over “Rainbowcake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s