Food

Chewy chocolate chunk cookies

Chewy chocolate chip cookies, dat is nog eens een alliteratie. Koekjes die er vriendelijk en lekker uitzien. Kleine chocoladestukjes die opvallen in je koekje terwijl je er een hap van neemt. Het geeft ook iets extra aan je anders doodnormale koek, maar het gaat vooral om de smaak natuurlijk.
Chocolatechip cookies1
Voor dit recept ben ik aan de gang gegaan met cups: de Amerikaanse maat. Waarschijnlijk kun je een cups-setje wel op de kop tikken in de Blokker, Xenos of Casa.
Chocolatechip cookies
Ingrediënten
2 cups (260 gr) bloem
1 1/4 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
3/4 cup (170 gr) boter
2/3 cup (130 gr) witte suiker
2/3 cup (140 gr) bruine suiker
2 eieren
zakje vanillesuiker
1 1/4 cups (210 gr) chocoladebrokjes
Chocolatechip cookies2
Mix alle ingrediënten in een grote kom. Voeg de chocoladebrokjes als laatste toe zodat deze niet worden gemixt tot gruis. Indien je zelf brokjes gaat maken van een plak chocolade gebruik dan een hakmes en snij grote krullen af van de plak of plaats de plak in een zakje en klop met een deegroller tot er brokjes gevormd worden, zo kun je je ook gelijk uitleven. Als je een koekjesdeeg hebt, vorm deegballetje en plet ze op een bakplaat tot rondjes van 6,5 cm. Bak de koekjes in een al 170 graden voorverwarmde oven gedurende 15 tot 17 minuten.
Chocolatechip cookies4
Groot lijken ze meer op de koeken die je bij Starbucks kunt vinden en klein op die koeken in American Cookies pakken. Ze zijn werkelijk overheerlijk. De chocolade is nog zacht bij het eten, waardoor deze smelten op je tong. Toen ik de koekjes voor een tweede keer had gemaakt, had ik haast geen witte suiker gebruikt zodat het iets minder chewy was, maar kies zeker zelf wat jij het lekkerst vindt.
Chocolatechip cookies5

Wat is jouw lievelingskoek?

Advertenties

7 gedachten over “Chewy chocolate chunk cookies

  1. Oh nom.. Starbucks koeken? Whut? Heb je dat soort koeken bij de Starbucks? NOM!! Ik wil ze weleens namaken, sowieso omdat ik gek ben op dit soort koekjes en dat chewy vind ik al helemaal geweldig. :p

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s