Beauty

DIY: Versiering

Vlinders0
Fleurig, kleurig en fladderend. Een versiering die zorgt voor een leuke touch in een ruimte. Ook een aangename activiteit voor kinderen. Het is jaren geleden dat ik zoveel heb geknipt en geknutseld, maar zeker een prettig tijdverdrijf.
Vlinders
Het belangrijkste wat je nodig hebt is gekleurd papier. Met of zonder print, dat is om het even. Voor dit project heb ik een boel gekleurd papier gebruikt met verschillende prints.ย Verder heb je een schaar, potlood, naald, doorzichtig draad en een stukje stevig karton nodig.
Vlinders2
Het eerste wat je moet maken is een sjabloon. Teken je vorm op het karton en knip het uit. Aangezien een vlinder symmetrisch is, hoef je enkel voor de uitlijning van een kant te zorgen.
Vlinders1
Plaats het sjabloon op een dubbelgevouwen gekleurd papier en knip het uit. Herhaal het proces zo vaak je wilt.
Vlinders4
De velen vlinders zien er op zich al vrolijk uit, maar als ze werkelijk gaan vliegen is het plaatje helemaal compleet. Misschien had je het niet verwacht, maar vlinders rijgen is nog best complex. Het was trial and error. Begin met eerst drie knoopjes te leggen in het doorzichtige draad en rijg er hierna een vlinder aan met behulp van een naald. Zorg dat je in het midden en iets naar voren van de vlinder prikt, zodat het evenwichtig hangt. Herhaal ook dit proces tot je het genoeg vindt en vergeet vooral niet de knoopjes. Volgens mij zou je een vlindermobiel op deze manier kunnen maken, maar dat heb ik niet geprobeerd.
Vlinders3

Wat heb jij laatst nog gemaakt?

Advertenties

10 gedachten over “DIY: Versiering

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s