Food

Worteltaart

Excuseer meneer, verkoopt u worteltaart? Niet iedereen weet wat een worteltaart is, maar ik zal je zeggen dat het echt iets heel lekker is! Worteltaart maken we hier niet veel omdat het best wat werk is, maar als hij eindelijk klaar is om te eten, is het ook echt smullen. Wij gebruiken altijd het recept uit Linda McCartney’s kookboek.
WorteltaartIngrediënten voor de worteltaart
250g bloem
250 g bruine suiker
Mespunt zout
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels kaneel
1 ¾ zonnebloemolie
2 eieren (licht losgeklopt)
1 zakje vanillesuiker
500 g gare wortelpuree (wortelen uit blik gepureerd)
125 g fijngehakte walnoten
50 g gedroogde kokos

Ingrediënten voor de kaasglazuur
250 g vetarme verse kaas (Philadelphia)
250 g poedersuiker
1 eetlepel vers citroensap (uit flesje)
Worteltaart1
Zeef de gedroogde ingrediënten in een kom: bloem, bruine suiker, zout, bakpoeder, kaneel en vanillesuiker. Voeg de olie en eieren toe en roer goed. Het wordt een heel kleverig mengsel. Pureer de wortelen uit blik tot wortelpuree en roer deze er goed door. Daarna moeten ook de fijngehakte walnoten en kokos erdoor.
Worteltaart2
Giet het beslag in een ingevet taartblik van 20 cm en zet het 75 minuten in een op 180 C voorverwarmde oven, of tot er niet zoveel meer aan het stokje kleeft indien je die techniek gebruikt. Houd er rekening mee dat gepureerde wortelen nog vrij vochtig zijn, dus een volledig schoon stokje krijg je waarschijnlijk niet. Haal de taart eruit en laat het op een rooster afkoelen.
Worteltaart3
Terwijl je wacht tot de taart is afgekoeld, kan je aan de kaasglazuur werken. Prak de kaas en roer er beetje bij beetje de gezeefde poedersuiker door. Voeg het citroensap toe. Snijd de koude taart horizontaal doormidden en vul hem met een derde van het kaasmengsel. Bestrijk met de rest van het glazuur de boven- en zijkanten van de taart.
Worteltaart4
Je worteltaart is klaar om verorberd te worden. Snij de stukken iets kleiner dan je normaal zou doen, want hij is erg zwaar en vult goed. Normaal gesproken zou je er zeker 10 stukken uit moeten kunnen halen. Bon appétit.

Kende jij worteltaart al?

Advertenties

14 gedachten over “Worteltaart

  1. Oh godddelijk! Ik heb het ooit een keer gemaakt, maar dan zonder die glazuurlaag en mijne was daardoor niet echt tasty. Anderen vonden het lekker, maar ik vond het een meh. Niet mijn ding, maar met deze topping lijkt hij mij wel weer lekker. 🙂 Maybe dat ik hem nog een keer maak!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s