Creative

Kunst in de spiegel

Kunstindspiegel1
Op mijn school mag je uit een rij van seminaries (een tijdelijk extra twee-uurs vak) je keuze maken. Vanaf het moment dat ik het seminarie Kunst in de spiegel ertussen zag staan, wist ik dat ik deze zeker wou volgen. Twee uur lang creatief wezen, klinkt goed.
De basis van elk werkje is een portret van jezelf. Het klinkt ietwat narcistisch, maar dan moest je elke keer er een draai aan toevoegen.
Kunstindspiegel2
Kunstindspiegel3
Je hebt van die mensen die in alles kunst zien, die van drie vlekken iets groots kunnen maken. Nou, ik ben niet zo iemand. Abstracte werken zijn voor mij nog steeds abstract, hoelang ik er ook naar staar. Geef mij maar gewoon iets wat werkelijk bestaat en je ergens kunt terugplaatsen. Drie van de vier werken die voor het seminarie gemaakt moesten worden, waren abstracte werken en dat was voor mij dan ook een uitdaging.
Kunstindspiegel4
Kunstindspiegel5
Vierhoeken schilderen en met kwasten spetteren kreeg allemaal een diepere betekenis, toch dat hield ik me voor want anders zat er geen gevoel achter (of zoiets). Vaak wist ik niet precies wat ik aan het doen was, maar leuk is het wel.
Kunstindspiegel6
Kunstindspiegel7
Deze opdracht was meer mijn ding. Werken met houtskool en krijt zodat alle donkere vlakken extra worden verdonkerd en alle lichtere vlekken extra worden verlicht. De complete tegenpool hiervan was het volgende werk.
Kunstindspiegel8

Ben jij een abstracte kunst liefhebber of eerder een realist?

Advertenties

10 gedachten over “Kunst in de spiegel

  1. Ik hou ook niet zo van abstract. Vaker hoor je mensen over een abstract schilderij praten en dan hoor ik: en dat rood! wauw, ja dat rood. En dan hebben ze het over een paar rode vierkanten. Ik snap dat ook niet hoor, haha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s