Beauty

Shoplog Keulen+Sfeerbeelden

Keulen
Keulen is een Duitse stad die misschien een uurtje over de grens ligt. Onder het nom van een schoolexcursie bezocht ik deze stad. Je kon er genieten van niet alleen de cultuur, de vele straatmuzikanten en het prachtige weer, maar ook de winkelstraat.
Keulen shoplog
Wanneer moet je zeker shoppen…als je in het buitenland bent. Duitsland is een buurland van België, maar toch kun je er al andere winkels en merken vinden. Het beste aan winkels afschuimen in Duitsland vind ik de lagere make-up prijzen. Niet enkel is het schap er soms uitgebreider maar ook een euro ofzo goedkoper. Uitgebreidere reviews van deze producten komen waarschijnlijk later, any request?
Shoplog Keulen NYC Glam liner aqua luxe waterproof 02Glam lagoonDe eerste winkel die ik in Keulen binnenstapte was de Douglas. Eerder in mijn leven bracht ik al eens een bezoek aan een Douglas, maar misschien zag ik er toen uit als een hobo want werkelijk alle personeelsmedewerkers bekeken me als een havik. Going on with the story.  Bij de NYX producten viel mijn oog meteen op de Glam liner aqua luxe waterproof en dan wel de amazing luxe emerald green liner met de naam Glam Lagoon. Hoe ging ik dit combineren, geen idee dus het was grotendeels een impuls aankoop uit lust voor het oog.
De Glam liner aqua luxe waterproof is te koop voor 8,95 euro.
Shoplog Keulen NYC Nude Matte Shadow Bare my soul
Het volgende moment zag ik de NYX Nude matte shadow in Bare my soul in de buurt van de eyeliners liggen. Een taupekleur, en je hoort overal dat taupe iedereen super staat en een goeie go to kleur is. De oogschaduws van NYX zijn cruelty free en bevatten 1,6gr.
De NYX nude matte shadows zijn te koop voor 6,95 euro.
Shoplog Keulen Nicole by OPI Daffy Dill
Nog steeds in de Douglas aan het lopen kwamen de nagellakken van OPI steeds dichterbij. Een gaaf gaaf Gaaf fel groen-geel-shrekish nagellakkleurtje met de naam Daffy Dill staarde me aan.
Nicole by OPI kostte 7,95 euro.
Shoplog Keulen Dior Hydra life Pro-youth sorbet creme
Bij de afrekening kreeg ik nog twee testers. Eentje was een tanning sheet, maar zo chinees als ik ben, heb ik zulke tanning producten dus echt niet nodig, daarom heb ik die aan een vriendin gegeven. De andere was de Dior Hydra Life Pro-youth sorbet creme. Yeah, waarschijnlijk zag de kassierster zo door mijn concealer masker heen en dacht wel dat ik dit nodig had.

Douglas nam een hap van mijn bankkaart dus de volgende en enigste winkel die ik ernaast nog bezocht was de DM. Een Duitse drogisterij met een groot assortiment van verschillende merken.
Shoplog Keulen Alverde 37 Chocolate oogschaduwpalet
Het Chocolate quattro oogschaduwpalet van Alverde ziet er zo handig uit. Een echt on the go palet met je lichte oogschaduw/higlighter kleur, de meer nude-beige tint, een bruine koper kleur en je matte donkerbruine oogschaduw. Dit Alverde product is geschikt voor veganisten en dierenliefhebbers. Ze hadden nog veel andere make-up producten liggen bij Alverde, zoals het Fairy Forest quatro palet of de fixatiespray met ananas en kiwi extracten, maar na het Douglas bezoek deed ik het wat rustiger aan.
Het Alverde Chocolate palet heeft 3,95 euro gekost.
Shoplog Keulen P2 Sheer glam lipstick 012 Sissi
Het enige wat ik niet kon weerstaan om als laatste beautyproduct aan te schaffen was de P2 Sheer glam lipstick in 012 Sissi. De Sheer glam lipsticks van P2 zijn vrij van parabenen of parfum en zijn dermatologisch getest. Wat me zo aantrok tot deze lipstick was niet alleen de berry paarze kleur, maar ook de naam. Sommigen weten misschien dat ik eens een artikel over de Sissi films heb geschreven. Trouwens, de rest van hun lipstick collectie hebben net als deze mooie bijpassende namen gekregen waaronder Romeo& Juliette (oud-Engels koffiebruin), Flashdance (perziktint), Sex and the city (opvallend dieproze) en Casablanca (dramatisch rood).
De P2 Sheer glam lipsticks kosten je 1,95 euro.
Shoplog KeulenBalea droogshampoo
Verder had ik nog een droogshampoo nodig. Ik dacht al een halfjaar lang eraan om zoiets te bezitten voor mijn voorste plukken haar (jeweetwel, die je altijd naar achteren zwiept), maar het ging wel zolang ik niet al te vaak mijn haar moest wassen. Nu met de zomer wordt mijn haar sneller vet, waar dan een droogshampoo wel aan te pas komt.
De Balea Trockenshampoo met een inhoud van 200ml was 2,25 euro.
Als ik weer in Duitsland ben, ga ik echt niet weg zonder nog een bezoekje aan de DM. Hele aangename winkel met mooie producten, vooral als ze nog vrij onbekend voor je zijn. Verder waren er in Keulen de grote winkelketens als H&M, C&A, New Yorker en ook de L’Occitane en Provence, Lush, Flormar, LEGO store en Saturn.

Daarnaast heb ik enkele sfeerbeelden van Keulen gemaakt met mijn camera, want Keulen is een erg mooie stad. Er waren meer daklozen op straat dan ik had verwacht, dat vond ik wel verdrietig maar ze leken wel te genieten van het mooie weer (?).
Keulen1 Keulen2 Keulen3
Een deeltje zat in steigers, toch is de dom van Keulen een waanzinnig zicht. Al de detaillering en de overdonderende grootte, daar moet je wel een foto of drie van maken.
Keulen4 Keulen5
Het was waarlijk geweldig weer. Boven de achttien graden zeker en een zacht briesje. Het is dat er allerlei schoolopdrachten gemaakt moesten worden, want anders was ik gewoon genietend in de shades gaan liggen.
Keulen6
Een groot en vooral breed standbeeld met een boel kabouters. Het verhaal van de Heinzelmännchen gaat als het volgt: vroeger hielpen kabouters met het werk van de mensen. Op een dag wou de vrouw van een kleermaker weten hoe de kabouters te werk gingen. Ze strooide kleine erwten op de werkvloer. De kabouters gleden uit over de vele erwten en uit boosheid vertrokken ze weg uit Keulen.
Keulen8
Ceci un bouton de porte. Een gave deurknop van een kerk wel liefst.
Keulen9
Bij de MacDo was het iets van Oreo-week en ze verkochten er niet alleen vanille-Oreo milkshakes, maar ook Oreo sunday’s en Oreo McFlurry’s. Honderd procent een geschikt lekker verfrissingsdrankje voor een hete dag. Ook al waren de Oreo kruimels wat groot, zodat ze vaak niet door het rietje konden. Mijn nieuwe favoriete milkshake.

Keulen7Ben jij al eens in Keulen geweest?

Advertenties

16 gedachten over “Shoplog Keulen+Sfeerbeelden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s