Food

Tuinkers-tragedie

Tuinkers3
Groei tuinkers groei! Planten en ik zijn niet zo nauw verbonden met elkaar. De ene keer lukt het om iets groens te laten uitkomen, zoals de peterselie van laatst en de andere keer gaat alles gewoonweg dood. De tuinkers die ik heb geplant zat er een beetje tussenin.
Tuinkers2Tuinkers1
Met goede moed en gedachten aan mijn kinderjaren gevuld met aarde-zakjes met tuinkers-haar, zaaide ik de tuinkers uit in een pot. Mijn eerste poging was een groot drama. Het groen dat zijn hoofdje kwam bovensteken, verschrompelde al snel en rotte weg. Klinkt erg smakelijk, niet. De schuld ligt compleet aan mijn kant. Ze kregen te weinig zon en water en waren dus gedoemd voor een kort leven.
Tuinkers1
De tweede keer ging het al beter. Deze keer geen hoge pot met papier, maar een laag schoteltje met aarde. Het groeide weliswaar, toch lagen ze binnen de kortste keren depressief op het schoteltje. Ze konden de zware wereld niet aan of eigenlijk de zware waterdruppels. De oogst was dan ook maar magertjes.
Ik snap niet wat ik allemaal fout doe, zodat bijna alle planten die geen cactussen zijn sterven voor mijn ogen. Zelfs een vetplantje heb ik om zeep te weten krijgen, een van de sterkste plantensoort die er bestaat.
Tuinkers

Heb jij groene vingers en tips?

Advertenties

12 gedachten over “Tuinkers-tragedie

  1. 3x is scheepsrecht zeggen ze altijd! ik heb zelf redelijk groene vingers, alleen moet ik geen dingen op mijn kamer zetten want dan overleven ze het niet :p

    1. Als ik denk als een plant van mij ben ik waarschijnlijk helemaal uitgedroogd, net als mijn planten (daarom hoe ik grotendeels cactussen, they don’t leave me =] )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s