Beauty·Fashion

Beatnik transformation

Eerder deze week kreeg je al mijn eerste keuze voor Chrysosthemos te zien, maar wegens de lage temperatuur heb ik wijselijk gekozen voor een andere keuze, namelijk om te gaan als Beatnik.
Beatnik2 Wat is een beatnik, dit was de vraag die mij telkens werd gesteld. Blijkbaar ben ik een van de weinige in dit universum (maw mijn omgeving) die weet wat een beatnik is. Tijdens de jaren 50 ontstond er het stereotype Beatnik, dit waren mensen die rebeleerden tegen de mainstream en het materialisme. Hun kleding was dan ook niet gericht op schoonheid, maar vaak zwart. De kleding van de Beatnik-vrouwen stond in sterk contrast met de mode van toen. Ze droegen strakke broeken, coltruien, sjaaltjes en beretten. Voor hun make-up kozen ze voor zware zwarte opgemaakt ogen, rode lippen en het haar droegen ze los.

Beatnik3

Voor de Beatnik look bedekte ik als eerste mijn oneffenheden met de Essence Coverstick 01 Matt Sand en de NYC Natural Matte Foundation 001 Ivory om vervolgens te gaan shapen met  de Essence Sun Club matt bronzing powder lighter skin.

Beatnik4

Mijn ogen wou ik niet te zwaar laten overkomen, dus het werden geen donker panda-eyes maar dunne cateyes gemaakt met de Essence Liquid Ink eyeliner waterproof. De grote aandachtstrekkers van deze ooglook zijn toch wel de lange This Is it nepwimpers, die ik bij de Intertoys had gekocht voor 2,99 euro. Om het onderscheid van echte wimpers en valse wimpers kleiner te maken, bracht ik een laagje Park Avenue Waterproof Mascara aan. Ook onder het oog kwam zwart door het zwarte Paris Memories eye pencil om alles in balans te houden. Bij een zware ooglook horen ook goed gedefinieerde wenkbrauwen, die ik met het HEMA eyebrow pencil maakte.

BeatnikDe rode lippen waren er nooit gekomen zonder de Nivea Pure& Natural 74 Petal Cranberry lipstick. Om toch wat kleur in het plaatje te krijgen. Mijn haar heb ik trouwens gestijld met een stijltang (eerste keer in mijn leven dat ik een stijltang heb gebruikt), alvorens eerst mijn haar tegen de hitte te beschermen met de Pink XVO Extra Virgin Olive oil Haircontrol. Na het stijlen heb ik voor de zekerheid met de Fashion prof hairspray van de Action gespoten, zodat mijn coupe de rest van de dag stijl bleef.

Beatnik5

de foto’s van mijn outfit zijn zonder de hele make-up routine van hierboven gemaakt (beetje verraderlijk)

Uit de tweedehandswinkel Think Twice heb ik een coltrui van dikkere stof gevonden. Eigenlijk moet hij strak rond je lichaam zitten, maar dan voel ik me niet zo goed in mijn vel dus het werd een paar maatjes groter. Ook de beret vond ik in diezelfde winkel. Nog steeds met het idee om in een winter-proof outfit te lopen, heb ik bij de Zeeman een Thermo legging gekocht voor 2,99 euro. Deze onder mijn New Yorker rokje gemixt met mijn geliefde Unix schoenen en de outfit was compleet.

Beatnik6

Had jij ooit gehoord van de term Beatnik?

Advertenties

19 gedachten over “Beatnik transformation

  1. Vreemd dat ze de Beatnik niet kennen. Vind het wel heel origneel gevonden! De valse wipers staan je geweldig, love! Maar mijn favoriet is toch wel de lipstick en je haar 🙂

  2. Ik had er ook nooit eerder van gehoord, maar wat zie je er mooi uit. Dit is denk ik een van de mooiste looks die ik bij je heb gezien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s