Beauty

Halloween movies

Happy Halloween! Vandaag de dag waar je helemaal gek mag gaan zonder dat je als een gek bekeken wordt of alleszins minder. Mijn planning is om vanavond iets lekkers te eten met een filmpje erbij.
Halloween movies
Als het om horror films gaat ben ik zo een watje. Het merendeel van de film zit ik verstopt achter een kussen of bij hele enge films een deken en hoor enkel de sinistere filmgeluiden. Als je weet dat je er niet tegen kan, waarom dan kijken? Natuurlijk luister ik niet naar mezelf en kijk eigenwijs toch die horror film om achteraf een week lang geteisterd te worden door nachtmerries.
Enkele films die mij zoveel angst aanjaagde dat ik nu nog niet over deze films kan denken zonder even om me heen te kijken of de kust veilig is.

Whishing stairs
In een Koreaanse meisjesschool leeft de legende over hun 28treeige trap, wanneer de 29ste tree verschijnt, mag de wandelaar iets wensen. Als studente Yoon Jin-Sung de 29ste tree vindt, wenst ze dat zij een plaatsje krijgt in het Russische balletgezelschap en niet haar vriendin Kim So-hee. Natuurlijk gaat dit niet zomaar en heeft haar wens ook nadelen.

Deze film vroeg zeker voor een groot deken, want wanneer ‘dat’ geluid kwam durfde ik niet te kijken. Een afslachting op een meisjesschool door iets bovennatuurlijk.


Orphan
Een koppel dat recent hun baby heeft verloren, adopteert een negenjarig net opgevoed meisje. In het begin lijkt het weesje haar goed aan te kunnen passen, maar toch is alles niet zoals het lijkt.

Een heel disturbing film met een erg verrassende wending. Ook gewoon eng dat een twaalfjarig meisje dit personage speelt.

Dead Silence
Een weduwnaar keert na jaren van afwezigheid terug naar zijn geboortestad om naar antwoorden te zoeken over de dood van zijn vrouw. Niemand van het stadje wil iets tegen hem zeggen en ze lijken daarnaast ook allemaal doodsbang voor iemand of iets.

Nog nooit was ik zo bang. Buikspreekpoppen vind ik al uiterst eng, maar dan nog eens demonische moordende buikspreekpoppen! Horrorfilms kijk ik uit principe niet in mijn eentje, maar de vriendin waarmee ik Dead silence keek viel voortdurend in slaap (ook al beweert ze van niet) waardoor ik steeds verwachtte dat ze in een buikspreekpop was veranderd.

Ben jij voor het horror genre?

Advertenties

3 gedachten over “Halloween movies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s