Beauty

Halloween movies kid-edition

Vanmorgen kon je al een artikel lezen over Halloween films, maar wat nu als je gewoon een enge film met je kinderen, je nichtjes/neefjes wilt kijken of je bent zelf nog vrij jong? Dan kies je natuurlijk geen film met spattend bloed of vresselijke nachtmerrie-bezorgende wezens. Daarom hier enkele geschikte films voor kinderen.
Halloween movies kid-edition
Een wereld die parallel ligt met de onze, enkel hebben de mensen daar knopen als ogen. In de geanimeerde film Coraline ontdekt het jonge nieuwsgierige meisje Coraline de toegang tot deze wereld. Ze vindt daar een huis net als het hare, een buurjongen als het hare en ook ouders als het hare. Enkel geven deze knoops-ogigen ouders haar wel cadeautjes en aandacht tegenover haar echte ouders die het veel te druk hebben om zich over Coraline te ontfermen. Toch klopt er iets niet in die wereld.

100 minuten lange film met grappige gebeurtenissen maar heeft toch ook de scary factor, zeker naar het einde toe. Dakota Fanning en Terri Hatcher verleende hun stemmen voor de fantasierijke film Coraline.

Tim Burton maakt volgens mijn mening de beste Halloween animatie films: Corpse Bride, Beetlejuice (animatie-echt) en The nightmare before Christmas.

Corpse bride is zoals de titel vermeld over een bruid die niet meer tot de levenden behoort. Het verhaal begint eigenlijk bij Victor Van Dort, die zijn huwelijksbelofte oefent in de buurt van een graf. Na zijn laatste woorden word hij meegetrokken door de Corpse bride naar het dodenrijk, die onder de indruk is dat zijn speech voor haar was bedoeld.

In Beetlejuice sterft een koppel in een ongeluk en is gedoemd om in hun huis te spoken voor eeuwig. Als hun huis nieuwe bewoners krijgt, is het koppel hier niet blij mee. De nieuwe bewoners zijn vervelende en egoïstische mensen, die het huis helemaal veranderen. Het koppel probeert de nieuwe bewoners uit hun huis te jagen, maar deze zijn niet onder de indruk van hun pogingen. Om deze reden roept het koppel de hulp in van Beetlejuice, een vermeende boeman.

The nightmare before Christmas volgt Jack Skellington, de koning van Halloweentown, nadat hij ontdekt dat er een Christmas town bestaat. Twee feestdagen gemixt in een film met mysterieuze muziek van Danny Elfman.

De bekende Nederlandse griezelboekenschrijver voor kinderen, waarvan zijn bekendste Dolfje Weerwolfje is. Ja, ik heb het hier over Paul van Loon. Meer bepaald zijn verfilm boek De Griezelbus.

Onnoval is altijd al een buitenbeentje geweest en wordt gepest door veel van zijn klasgenoten, toch heeft hij een oogje op de populaire Liselore. Wanneer de pesters weer eens zijn leven zuur maken, maar ook Liselore hem verraadt, schrijft Onnoval een vreselijk verhaal over zijn klasuitstap naar een horrorpark en geeft deze aan de duistere Ferlucius om uit te voeren. Even later wordt zijn verhaal werkelijkheid.

Ken jij nog een goeie Halloween kinderfilm?

Advertenties

5 gedachten over “Halloween movies kid-edition

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s