Beauty

Favoriete Musicals

Sinds ik mij kan herinneren schalde er door het huis altijd wel musicalnummers op het hoogste volume. Mijn moeder is namelijk een grote musical-fan en wijst nooit een citytrip naar Londen af, de musical stad bij uitstek.
Waarschijnlijk heeft dit toch wat afgewreven op mij want de laatste jaren ben ik ook zo into musicals, niet te verwarren met Disneyfilms. Geen die hard zoals mijn moeder maar wel een fan.

Het mooie aan musicals is, dat je er niet alleen het acteerwerk hebt maar daarnaast wordt er ook evenveel aandacht besteed aan de muziek. Een liedje gezongen met emotie vertelt soms meer dan een dialoog.
In mijn favorieten maak ik geen onderscheid of het was opgevoerd, gefilmd of geanimeerd.

Mijn favoriete musical aller tijden is Andrew Lloyd Webber’s Phantom of the Opera, maar omdat ik niet kan kiezen tussen Phantom of the Opera of het vervolg Love Never Dies delen zij een gezamenlijk plaats. Phantom of the opera heb ik op DVD met Gerard Butler en Emmy Rossum, CD en daarnaast ook nog eens de musical gezien in Londen. Alle drie zijn ze geweldig: de zang, het acteerwerk, de kleding, de sets. Door deze musical werd ik verliefd op het musicalgenre.
Phantom of the Opera gaat over een mismaakte man, het spook, die het grote opera huis beheerd, maar hij is niet de officiële baas en laat zichzelf ook nooit zien. Totdat het zangeresje Christine op het toneel verschijnt, dan probeert hij haar voor zich te winnen ook al moet hij daarvoor over lijken gaan.


Love Never dies heb ik enkel op DVD gezien, tot mijn spijt. Ik wou hem dolgraag live opgevoerd zien worden, maar het kwam er niet van en toen Poef was hij gecanceld.
Love never dies loopt verder op The Phantom of the Opera, tien jaar verder zelfs. Hierin lokt het spook de zangeres Christine naar Coney Island, wat zorgt voor enkel fatale gebeurtenissen.

Mamma Mia is een verhaal gebaseerd op de liedjes van Abba. Iedereen kent de muziek van Abba: liedjes die voor eeuwig in je hoofd blijven zitten en elk nieuwjaar hoor je wel hun hit Happy Newyear op de radio. De Musical Mamma Mia heb ik in Belgie gezien in het Nederlands weliswaar, erg leuk, maar de bekendste Mamma Mia is toch wel de film met grote filmsterren als  Meryll Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth en Amanda Seyfried.
Sophie staat op het punt te trouwen en zou graag willen dat haar vader haar weggaf op de bruiloft, alleen weet ze niet zeker wie dat is. Ze nodigt alle drie de mannen uit die samen met haar moeder waren rond de tijd dat Sophie was gemaakt.

Andere leuke musicals vind ik:
Grease
Sandy en Danny behoren tot totaal verschillende soort groepen. Zij is een brave studente en hij is de eeuwige player, toch is er een grote aantrekkingskracht tussen hen.


Joseph and the amazing technicolor dreamcoat
Het Bijbelverhaal van Joseph, maar dan met gave muziek erbij.

Ook de producties van Studio100 horen nog op dit lijstje, die hebben altijd zo’n catchy liedjes en dan vooral Doornroosje en De kleine zeemeermin. Verder zou ik ook nog twee musical liedjes erbij willen zetten:
Wicked’s Popular: jammer genoeg de musical niet gezien.
Wicked is een verhaal over wat er voor The Wizard of Oz gebeurt.

Annie’s It’s a hard knock life: ik kijk de film van Annie ongeveer elk jaar met Kerst, zo leuk vind ik hem.
Een weesmeisje die geadopteerd wordt door de rijke en machtige meneer Warbucks. Door haar vrolijke persoonlijkheid slaagt ze er in om de koele Warbucks te veranderen.

Natuurlijk raad ik ja al deze eerder genoemde musical aan.

Kijk jij vaak naar musicals?

Advertenties

8 gedachten over “Favoriete Musicals

  1. Ah leuk!
    Ik heb een tijdje terug ‘The Lion King’ gezien in Londen, ge-wel-dig ! Die kostuums ! ❤
    xxxx

    1. Ooh wat leuk, heb daar enkel de liedjes van geluisterd maar die ziijn al heel leuk, hoe geweldig dat jij het in het echt hebt gezien =]!

    1. Een episch liefdesdrama in musical vorm, wat klint dat gaaf. De kleine zeemeermin was verrassend leuk (de studio 100 versie) en opok zo veel blijven hangende liedjes =]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s