Beauty

Hairvolution

Ik hou van mijn haar, mijn haar is mijn trots en als het slecht zit, voel ik me ook rot-slecht. Maar over de jaren heen heb ik er toch het een of ander mee gedaan. Niks al te opvallend, want daar ben ik te zelfbewust voor. Op foto’s zie ik altijd aan mijn haar wanneer de foto was gemaakt. Ik zal je nu gewoon laten zien wat ik bedoel.

Maart 2009

Mijn eerste poging sinds mijn achtste om een pony te knippen. Toen had ik mezelf al beloofd om het niet meer te doen, maar ik dacht ‘ooh ik ben ouder dus wijzer’. Niet echt, er zat een groot gapend gat aan de linkerkant en dat werd steeds duidelijker naarmate mijn haar groeide.

Maart 2010

Een hele verbetering! Hier is mijn haar het langste. Het reikte tot halverwege mijn bovenarmen en was geknipt in lange laagjes.

Midden Juni 2010

Excuses voor de serieus grote wallen, deze foto is net na de examens genomen.

Bij dit kapsel zit een verhaaltje. Ik had dus lang haar, maar er was een ding waar ik mij dood aan ergerde en dat waren alle knopen die erin kwamen. Vreselijk vond ik dat! Elke avond zat mijn borstel vast in mijn haar en ik had het gevoel dat ik meer haar los trok dan kamde. Samen met mijn vriendin, die hetzelfde probleem had, gingen we ons haar laten knippen. Nu was het toevallig ook de periode van haar doneren aan een kankerfonds. Gratis naar de kapper en ook nog eens een goed doel helpen, ideaal toch. Dat was 20 centimeter zorgen weggeknipt.

Het kapsalon waar we heen gingen was zo’n op en top moderne zaak en de kapster daar zei iets tegen mij van asymmetrisch kapsel zoals Rihanna (Shut up and drive). Het maakte mij niet zoveel uit, dus ik kwam buiten met een hartstikke hot kapsel, tot een week erna toen begon het heel fout te zitten. De bles richtte zich altijd naar buiten en het haar achterin in mijn nek, wat ze had bewerkt met een scheermachine, kriebelde als een gek.

Eind Juni 2010Me red head1

Niet alleen was mijn haar nu kort, maar ik ging ook nog eens door die welbekende rebelse fase en kleurde mijn haar rood. Aziatisch als ik ben pakte de kleur helemaal niet en het resultaat was dat je in het zonlicht een rode gloed zag meer niet. Het voelde wel cool, dit kapsel gemixt met veel zwart kleding a la de huidige Taylor Momsen.

Januari 2011

Weer het lieve kapsel. Geen laagjes meer, maar heel natuurlijk allemaal.

Juni 2011

‘Kapper maar een klein stukje he’ Mooi niet dacht de kapper *snip* dat was 8 centimeter van mijn harde werk.

 Juni 2012

 Hier is mijn haar veel choppier en dat komt door Youtube. Ik zag een filmpje waar je gemakkelijk laagjes kunt maken zonder een speciale laagjes-schaar, maar met een scheermes. Ik vond het een best geslaagd resultaat, ook al kreeg ik wel op mijn lazer van mijn ouders.

Wat hebben we geleerd van de laatste jaren: Omdat je een schaar hebt, ben je nog geen kapper.

En op het moment… Ziet het er zo uit. Moest toch ooit eens de peroxide gebruiken en weten hoe blondines zich voelen he.

*Grapje*

Heb jij ook zo’n geschiedenis met je kapsel?

Advertenties

13 gedachten over “Hairvolution

 1. Grappig om te zien! 😀
  In de brugklas had ik mijn haar donkerrood geverfd. Daarna heb ik het altijd een mooier tintje bruin dan mijn eigen haarkleur geverfd. Mijn kapsel was altijd hetzelfde, tot ongeveer in november 2011, toen kreeg ik voor een job voor L’oreal een pony geknipt 🙂
  Chica de Ahora

 2. Hahaha, die blonde pruik! xD Geweldig! Ik vind je haar kort, lang, stijl en met laagjes gewoon amazing. Je kan echt alles hebben, hoe het nu zit maakt je wat volwassener om te zien, I like!

 3. Leuke post meid!! Ik vind je haar echt het leukste hoe het nu is, en die met de laagjes ook!!
  Mijn is niet zo gevarieerd, ik heb al altijd lang haar gehad! Maar sinds enkele jaren knip ik het ook zelf 😀

 4. Echt super leuk gedaan zo met al die foto`s!!! Heel leuk om te zien!

  Bij mijn eigen foto`s let ik ook altijd op de haren. Zijn de laatste jaren niet meer zo gevarieerd, doordat ik ze langer laat groeien, maar het is wel grappig om te zien hoe snel ze groeien (vooral als je dan foto`s ziet van nu en een jaar geleden).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s